
SOFRA GRUP, eğitim sektöründeki toplu yemek hizmeti yerinde üretim konusundaki uzmanlık ve deneyimini Eurest markasıyla sunmaktadır. Sofra Grup olarak, çağdaş anlayış ve bilinçte Türkiye’nin 17 ayrı ilinde 90’a yakın özel okul ve üniversitede 40.000’i aşkın öğrenciye hizmet vermenin gururunu taşımaktayız.
Çocuklarımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını sağlayıp, mutlu etmek için SOFRA GRUP menüleri, öğrenci yaş gruplarına göre dengeli beslenme konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Bu menüler, SOFRA ile kurumlar arasında ortaklaşa karar verilip onaylanmaktadır. Menü değişikliklerinde yemek komitesinin onayı alınmaktadır. SOFRA GRUP çocuklarımıza hizmet verirken aşağıda belirtilen standartlarla operasyonlarını yürütmektedir: Yemekhanelerde kullanılan hammaddeler Türkiye’nin en seçkin firmalarından tedarik edilmekte ve tedarikçiler Kalite Departmanı tarafından rutin kontrollere tabi tutulmaktadır.
Menüler mevsimin sebze ve meyvelerine göre sağlıklı ve dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde ve günlük kalori ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından tasarlanmaktadır. Menüler özellikle hem çocuklarımızın damak zevklerine hitap etmesine hem de kendi aralarında renk farklılığıyla görsel anlamda da doyurucu olmasına özen gösterilmektedir.
Yemeklerde kalp ve damar sağlığı bakımından olumsuz etkileri olan tereyağ ve margarin gibi katı yağlar kesinlikle kullanılmamaktadır. Bunların yerine yemeklerde bitkisel kaynaklı sıvıyağlar; örneğin ayçiçek, mısır özü, zeytinyağı ve doymamış yağ içeriği ve omega 3 bakımından zengin soya ve kanola gibi yemeklik yağlar kullanılmaktadır. Yemeklik margarinlere, sadece açma, poğaça gibi bazı pastane ürünlerinin imalatında yer verilmektedir.
Yemeklerde kızartma yöntemi ile hazırlanan reçeteler en aza indirilmiştir. Genellikle kızartma yerine daha sağlıklı olan fırında, ızgarada ve haşlama ile pişirme yöntemlerini tercih edilmektedir.Yemeklerde katkı malzemesi olan ürünlerin ve konservelerin kullanımı sınırlandırılmıştır. Her türlü gıda boyaları, tatlandırıcı ve bulyonların kullanımı ise yasaktır.
Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemlerde (Mayıs – Kasım ayları arasında), yapım tekniği bakımından riskli olan gıdaların üretimi kesinlikle yasaktır. Bazı çok riskli gıdaların ise menülerde tüm yıl boyunca sunulması uygun görülmemektedir.
Kalite yönetim sistemi standart gereklilikleri doğrultusunda menü planlama aşamasından başlayarak yemeğin sunulması ve sonrasında örnek numunelerin saklanmasına kadar olan süreç kesin kurallara bağlanmıştır.
Mutfak ve çalışan personel hijyen açısından iç ve dış denetimciler tarafından denetlenmektedir. Ayrıca her zaman okul yönetimi tarafından denetlenmeye hazırdır. Mutfakta temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan maddeler dünya çapında onay görmüş firmalardan seçilir. Günlük dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak kayıt altına alınır.
SOFRA GRUP hazırladığı yemeklerin ve sunduğu hizmetin Türk Gıda Mevzuatına uygunluğunu taahhüt eder. Firma yemek hizmetini personelinden kaynaklanan nedenlerle aksatmamayı garanti eder.
YEMEKLERiMiZDE KULLANDIĞIMIZ ÜRÜN VE MARKALARDA SEÇiCiYiZ, İNCELEYEBİLİRSİNİZ;
1. KIRMIZI ET : Namet, Pınar Et, Emin Helal Et
2. TAVUK-HINDI ETI : Banvit, Şenpiliç
3. SU MARKALARI : Erikli
4. YUMURTA : Keskinoğlu
5. MEYVE-SEBZE : Dogrudan Yetiştirici (Tarladan)
6. MAKARNA : Arbella, Oba
7. BAHARAT : Ayfer Kaur, Avos, Eve Baharat, Arifoğlu, Salina Tuz, Asaf Tuz
8. UN : Selva, Ova Un, Golda
9. PASTACILIK YAGLARI : Ülker Bizim, Pakmaya
10. ZEYTİNYAĞI : Kırlangıç, Komili, Yudum, Aro
11. DONDURULMUŞ GIDA : Superfresh, Muti, Feast
12. DONDURMA GRUBU : Algida, Golf
13. SÜT ÜRÜNLERİ : Pınar, Sütaş, Eker, Aynes
14. UNLU MAMÜLLER : Uno, Yerel Ekmek Firmaları
15. KURUYEMİŞ : Tadım, Peyman, Tamkur
16. BAKLIYAT : Başhan Bakliyat, Reis, Hünkar, Tat
17. SALÇA : Tat, Tamek, Tuka, Öncü, Kingtom
18. KAHVALTILIK ÜRÜN: Pınar, Koska, Sütaş Piknik Ürünleri
Siz velilerimizin içi rahat, çocuklarımıza afiyet olsun.
Servis Hizmeti
Çetin Tur; 1996 yılında kuruluşundan itibaren öğrenci ve personel taşımacılığında kısa sürede ön plana çıkmış, geçmişte ve günümüzde çalıştığı kurumların güven ve takdirini kazanmıştır. Sunduğu hizmetin hassa- siyetinin bilinciyle hareket eden, ortak sorumluluk anlayışına sahip profesyonel yönetim kadrosu, eğitimli ve tecrübeli çalışanları, konforlu, güvenli ve h yenik araçları ile güvemli ve sorunsuz bir hizmet sunmaktadır.
Çetin Tur; Sektörde standartları belirleyen vizyonu, gelişimi takip eden yapısıyla sürekli kendisini yenilemektedir. Teknoloji, bilgi ve tecrübe kaynaklarını sistemli ve disiplinli bir çalışmaya dönüştürerek, dürüstlük ve insana saygı ilkesiyle en yüksek kaliteyi hedefler.
Özveriyle, bilinçli çalışmak ve kaliteli hizmetinin karşılığında sürekli artan müşteri portföyü yanında, işini doğru yapmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır..
Kurum ve velilerin sorunsuz, güvenli bir şekilde hizmet almaları, geleceğimiz olan çocuklarımızın da okullarına güvenli, rahat ve mutlu ulaşmasını sağlamak, onlarının motivasyonlarını arttırıp başarılarında payımız olabileceğini düşünmek Çetin Tur ailesi olarak bizleri ayrıca mutlu etmektedir.
Çetin Tur olarak hizmet verdiğimiz kurumlar ve velilerin güveni, memnuniyeti ve desteği ile daha da kaliteli hizmet keyfini birlikte yaşayabilmek dileğiyle…
